Sportsskader

Sportsskader

Det kan være flere årsager til, hvorfor man får sportsskader, samt hvilken grad skaden er i. Man kan inddeler skader i to kategorier akutte- og overbelastningsskader.

De skader man får i forbindelse med jobbet er som oftest overbelastningsskader. Her er det ret effektivt at få massage for at løsne op i muskler og led.

Derudover er det vigtigt at man tænker over, hvad man kan gøre for at afhjælpe, at det ikke skal opstå igen. Her tænkes på andre arbejdsstillinger, andet fodtøj, indstilling af skrivebord

De akutte skader

De akutte skader er de skader, man præcis ved hvornår er opstået, det kan være en fibersprængning eller en forvridning som medføre muskel, ledbåndsskader eller overrivning mm. Disse skader kræver at man gør brug af huskereglen RICEM for at mindske genoptrænings perioden.

Overbelastningsskaderne

Overbelastningsskaderne er de skader, der stille og rolig er opstået. Man mærker dem bla som ret difuse, og man kan mange gange ikke beskrive, hvor det helt præcist gør ondt. Flere af disse skader kan man ikke mærke, når man er varm.